De Best Flex Academy is gestart!

De Best Flex Academy is gestart!

Voor een baan in de zorg is het belangrijk dat je de juiste opleiding hebt afgerond en dat je de verschillende handelingen, die bij jouw opleidingsniveau horen, goed kunt toepassen. Dat noemen ze bevoegd en bekwaam zijn. Door je diploma te halen, ben en blijf je bevoegd. Bekwaam blijven is iets anders: dat blijf je als je de handelingen regelmatig herhaalt. Omdat dit in de praktijk niet altijd mogelijk is, kun je dit bijhouden door scholing.  

Best Flex Academy
Omdat Best Flex veel meer is dan een uitzendbureau, willen wij onze medewerkers graag helpen bij het bekwaam blijven. Wij willen dat je jouw werk met plezier doet en dat je je goed voelt bij de werkzaamheden die je moet doen. Je werkt in de zorg vaak met kwetsbare mensen! Daarom zijn we in 2018 de Best Flex Academy gestart. Iedereen die voor scholing in aanmerking komt is door ons uitgenodigd om de e-learning via de Best Flex Academy te volgen. Als je in de (thuis)zorg werkt ben je verplicht elke 3 jaar je kennis op te frissen. Tegen die tijd ontvang je van ons automatisch een uitnodiging voor de e-learning.

Voor elk niveau zijn er verplichte handelingen die in de e-learning nog eens worden uitgelegd. Zodra je alle kennis weer even hebt opgefrist, kun je je aanmelden voor het aftoetsen. De eerste toetsen vinden in 2019 plaats. Op kantoor kunnen we bijhouden of iedereen nog wel bekwaam is voor het werk dat zij voor ons doen en hoe ver iedereen is met de scholing.

“Het is gewoon bijna verslavend!”
We zijn in november 2018 begonnen met 25 medewerkers, van niveau 2 tot en met niveau 4. De eerste medewerkster heeft binnen 9 dagen alle e-learnings al positief afgerond! Dat is niet alleen supersnel, maar ook heel knap, omdat deze medewerkster er eigenlijk een beetje tegenop zag.

“Hoe heb je dat zo snel voor elkaar gekregen?” vroeg Sonja haar, toen ze in de managementrapporten zag dat er al zoveel leerpaden waren afgerond. “Nou, eigenlijk was het een beetje verslavend” antwoordde Anneke. “Het programma is heel fijn en als je een keer een foutje maakt, of het juiste antwoord niet weet, dan wordt je niet meteen afgestraft. Er staat een korte uitleg onder het foute antwoord en dan wordt de vraag later nog een keer op een andere manier gesteld”.

Verder leren?
In de Best Flex Academy vind je niet alleen de verplichte leerpaden, maar ook leerpaden die je vrijwillig kunt doen. Dit gaat bijvoorbeeld over verschillende ziektebeelden. Deze leerpaden kun je doen als je net als Anneke ‘verslaafd’ raakt aan de Best Flex Academy en graag wat meer wilt leren over werken in de zorg.

Voor ons is het vooral belangrijk dat je met een zeker gevoel naar je werk gaat en plezier hebt in het werk dat je doet!

 

je leert op een prettige manier, als je een foutje maakt, word je niet meteen afgestraft. Het is gewoon bijna verslavend om te blijven leren!

 

Ben je benieuwd of werken via Best Flex iets voor jou is?
Bekijk hier onze vacatures, bel naar Sonja of Sandra op 085-0704160 op of schrijf je hier in!