Best Flex en… Janneke

Dat werken via Best Flex de leukste manier is van werken in de (thuis)zorg kunnen wij je wel vertellen, maar onze collega’s kunnen dat nog veel beter. Daarom lees je in de serie “Best Flex en…” wat onze collega’s het leukst vinden aan werken bij Best Flex. De eerste in deze serie is Janneke! 

Best Flex en…. Janneke
Janneke is verzorgende IG en komt uit Zwartewaal. Ze werkt sinds maart 2018 bij Best Flex. Janneke woont samen met 3 leuke mannen: haar partner en hun 2 stoere zoons van 4 en 5 jaar. Deze stralende collega kun je tegenkomen bij verschillende bedrijven, waar zij vooral veel avond- en nachtdiensten vervult.

Waar hoorde je voor het eerst van Best Flex?
“Nou dat is eigenlijk best een grappig verhaal en ik weet nog precies hoe het ging.
Ik was aan het werk met een nieuwe collega die via een uitzendbureau bij ons binnen kwam. Ik vertelde haar dat ik het combineren van mijn werk met onze 2 jonge kinderen steeds moeilijker vond en dat ik daardoor met veel minder plezier naar mijn werk ging.
Mijn man werkt in de haven en heeft een volcontinu rooster, dus hij heeft heel onregelmatige werktijden. Ik wil graag werken, maar ik moest met mijn vaste rooster zo vaak aan collega’s vragen of ze diensten konden ruilen, of aan opa’s en oma’s vragen of ze op wilden passen… Dat kostte me veel moeite en ik voelde me naar iedereen schuldig.

Die collega vertelde dat ze dat probleem helemaal niet had, omdat ze bij Best Flex zelf haar rooster kon bepalen. Dit klonk natuurlijk als de allerbeste oplossing voor mijn planningsprobleem!”

Hoeveel uur werk je gemiddeld via Best Flex?
“Dat is elke week anders! De ene week werk ik 30 uur en de andere week maar 4 uur. Bij mijn vorige werkgever had ik een contract voor 12 uur in de week. Nu werk ik sommige weken 2x zoveel en krijg ik dus ook het dubbele uitbetaald. Ik kan nu gewoon het rooster van mijn man afwachten en mijn eigen planning hierop aanpassen”.

Wat vind jij fijn aan je eigen rooster indelen?
“Dat ik het helemaal kan afstemmen met thuis en daardoor heel veel tijd heb met mijn gezin en mijn kinderen. Ik kan voor mijn nachtdienst zelfs met mijn gezin eten, de kinderen op bed leggen en met mijn man nog even gezellig televisie kijken. Daarna ga ik naar mijn werk en de volgende ochtend zit ik zelfs weer met de kinderen aan de ontbijttafel!”

Werk je bij veel dezelfde bedrijven of elke keer anders?
“Ik maak er een beetje een sport van om elke keer ergens anders te gaan werken. Het is heel leuk voor de afwisseling en elke eerste keer voelt als een soort excursie. Het is een leuke uitdaging om zo snel mogelijk je draai te vinden in een nieuw bedrijf en je werk zo goed mogelijk uit te voeren”.

Waarom zou jij werken via Best Flex aan andere kandidaten aanbevelen?
“Oh zo veel! De leuke sfeer met de collega’s op kantoor en op de vloer, je voelt je hier zo snel thuis. Omdat je zelf je eigen rooster kunt indelen zodat het past bij de rest van je leven ga je met zoveel plezier naar je werk!”

Er verandert zo veel in de zorg… welke wens wil jij meegeven voor de (thuis)zorg in 2028?
“Ik denk dat er veel gaat veranderen in de zorg en dat kan ook goed zijn. Bijvoorbeeld dat er steeds makkelijker met systemen gewerkt kan worden. Maar het zijn nog altijd de mensen die zorg nodig hebben en waarvoor je in de zorg werkt.

 

Ik wens dat we voor nu en in de toekomst wat vaker stilstaan bij de mensen met wie we werken en dat we wat meer tijd hebben om echt naar elkaar te luisteren”.

De interviews