Best Flex en… Marleen

Dat werken via Best Flex de leukste manier is van werken in de (thuis)zorg kunnen wij je wel vertellen, maar onze collega’s kunnen dat nog veel beter. Daarom lees je in de serie “Best Flex en…” wat onze collega’s het leukst vinden aan werken bij Best Flex. We stellen je graag voor aan Marleen

Best Flex en…. Marleen
Marleen is verzorgende IG en woont in Numansdorp. Ze werkt al 5 jaar bij Best Flex en is daardoor één van de collega’s die het langst bij ons is. Omdat Marleen al zo lang bij ons werkt, heeft ze een Fase B contract. Dat betekent dat ze bij Best Flex een vast contract heeft. Marleen heeft een heel lief zoontje van 7 jaar, Luuk, waar ze graag zoveel mogelijk tijd mee besteedt. Daarom is flexibel werken voor haar de ideale oplossing. Deze hardwerkende collega kun je tegenkomen tijdens avonddiensten in Sommelsdijk, Puttershoek of Maasdam!

Waar hoorde je voor het eerst van Best Flex?
Ik werkte al 14 jaar bij een verzorgingstehuis in Numansdorp, met een contract voor 24 uur. Na een reorganisatie moest ik ineens alle diensten werken. Mijn zoontje was toen net 2,5 en het werd zo lastig om voor hem zo veel opvang te regelen. Toen ben ik via internet gaan zoeken naar een andere baan en zo kwam ik ineens Best Flex tegen. Sonja nodigde me meteen uit voor een gesprek op kantoor in de boerderij. Ik vond het best wel spannend, maar ik heb zo’n positief gesprek gehad met Sonja dat ik veel vertrouwen kreeg in Best Flex. Sonja gaf aan dat ik me geen zorgen hoefde te maken over mijn uren en toen dacht ik “ik ga dit gewoon proberen!” Ik sprong in het diepe en nu zijn we 5 jaar verder. Ik ben zo blij bij Best Flex, ik denk dat ik de komende 5 jaar hier blijf werken, Best Flex komt niet meer van mij af!

Hoeveel uur werk je gemiddeld via Best Flex?
Ik werk gemiddeld 16 uur, maar ik heb een vast contract voor 8 uur per week. Mijn zoontje woont om de week bij zijn vader, dus die week probeer ik zoveel mogelijk diensten te werken. In de week dat Luuk bij mij is ben ik dan weer veel vrij en kan ik er echt voor hem zijn.

In de vakantieperiode is er altijd veel extra werk. Heb je in de zomervakantie meer gewerkt?
Ja, dat was heel erg toevallig. Mijn ouders hadden een huisje voor de zomervakantie in Zeeland. Mijn zoontje en ik hebben daar ook vakantie gevierd, maar omdat Best Flex ook diensten heeft in Sommelsdijk kon ik gewoon 2 dagen per week werken. Luuk bleef dan gezellig bij opa en oma en als ik klaar was met werken, ging ik gewoon terug naar het huisje in Zeeland. Het voelde als vakantie, maar ik kreeg wel gewoon mijn salaris! Dat was ideaal!

Wat vind jij fijn aan je eigen rooster indelen?
Ik vind het heerlijk om avonddiensten te werken. Ik ben echt een avondmens, dan ben ik op mijn best en heb ik lekker veel energie. Omdat ik zelf mijn rooster bepaal, kan ik me dus ook alleen op avonddiensten inschrijven. Dan kan ik overdag lekker uitslapen en rustig opstarten en ben ik ’s avonds lekker aan het werk. Dat is zo flex aan Best Flex. Ik heb tijdens het werk de afgelopen 5 jaar heel vaak een vast contract bij één van de bedrijven aangeboden gekregen, maar dat heb ik altijd afgeslagen, want ik wil niet meer aan een rooster vast zitten.

Dat is zo flex aan Best Flex. Ik heb tijdens het werk de afgelopen 5 jaar heel vaak een vast contract bij één van de bedrijven aangeboden gekregen, maar dat heb ik altijd afgeslagen, want ik wil niet meer aan een rooster vast zitten.

Werk je bij veel dezelfde bedrijven of elke keer anders?
Ik werk eigenlijk vooral in Sommelsdijk, Puttershoek en Maasdam. Dat is voor mij het best aan te rijden vanuit mijn huis in Numansdorp. Ik vind het fijn om vaak op dezelfde plekken te werken, want je weet er de weg, je kent de collega’s en de mensen die er wonen. Dan kun je ook gewoon aan de slag als je binnenkomt. De mensen kennen jou ook en ze vinden een bekend gezicht heel belangrijk. Ze moeten je toch vertrouwen, dat is zo belangrijk voor het werk.

Wat is er in 5 jaar bij Best Flex veranderd?
Heel veel! Je herkent het bijna niet meer terug. Best Flex is veel groter geworden, dat merk je omdat je veel meer ‘collega’s’ tegenkomt tijdens je diensten, die je nog niet eerder hebt ontmoet. Er zijn heel veel open diensten, ik krijg veel aanvragen, dus ik kom ook altijd aan mijn uren.

Wat vind je van de systemen waarmee Best Flex werkt?
Ideaal! Ik kan altijd en overal inloggen. Als ik een afspraak over een lange tijd moet inplannen dan kijk ik ook meteen even in Checks, of ik al kan zien wanneer ik kan werken en of ik daar omheen kan plannen.
Wat ik ook heel fijn vind is dat we die e-learning krijgen. En dat je dat lekker vanuit huis in je eigen tijd kunt doen. Super blij met de e-learning, om lekker up to date te blijven. Fijn dat Best Flex dit voor ons regelt.

Waarom zou jij werken via Best Flex aan andere kandidaten aanbevelen?
Het is heel gevarieerd en dat maakt het werk heel leuk. Soms werk je in een verzorgingstehuis, dan weer in de thuiszorg. Het is lekker afwisselend. Er is altijd genoeg keus, er is altijd genoeg werk, maar je zit niet aan een rooster of een bepaalde locatie vast.

Ook ben je bij Best Flex gewoon een collega en niet een onbekende uitzendkracht. Bij Best Flex op kantoor hebben ze altijd tijd voor je, hoe druk het ook is. Er is altijd wel een luisterend oor en de collega’s zijn geïnteresseerd in je. Als er een keer iets is in je privé situatie denken ze graag met je mee.

Er verandert zo veel in de zorg… welke wens wil jij meegeven voor de (thuis)zorg in 2028?
Ik hoop dat we dan meer tijd krijgen voor de mensen. Meer aandacht. In de thuiszorg heb je dat gelukkig zelf iets meer in de hand. Je hebt veel te doen, maar tussendoor meer tijd en aandacht voor de mensen. Soms blijf je iets langer om toch nog een kopje koffie met iemand te drinken, of om een luisterend oor te bieden, omdat die mensen daar soms meer behoefte aan hebben dan aan de zorg. Aandacht is zo belangrijk.

 

Het is heel gevarieerd en dat maakt het werk heel leuk.

De interviews