NL DOET: een stormachtig succes!

NL DOET: een stormachtig succes!

BEST FLEX IN ACTIE VOOR NL DOET:

Best Flex staat voor betrokken, betrouwbaar en bevlogen. Persoonlijk contact is voor ons heel belangrijk, we willen heel graag weten wat er speelt om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen. Dit geldt niet alleen voor onze kandidaten, maar ook voor onze klanten. Regelmatig bespreken wij met onze collega’s op kantoor of wij meer voor onze relaties kunnen betekenen.
Daarom kwamen wij dit jaar op het idee om als vrijwilligers iets extra’s te doen tijdens NL Doet.
Wij hebben een aantal van onze goede relaties benaderd waar veel van onze medewerkers regelmatig werken. Deze locaties waren gelukkig net zo enthousiast over ons idee, dus konden we zaterdag 16 maart 2019 onze handen uit de mouwen steken bij de Bollaarshoeve in Oostvoorne en Bernissesteyn in Zuidland.

Na een week vol regen, hagel, onweer, storm en kou, keken we enigszins gespannen naar het weerbericht voor zaterdag. Dat zag er lange tijd niet zo goed uit… gelukkig viel het op de dag zelf alles mee en was het bijna de hele dag droog! De storm en de kou konden we wel trotseren met regenjassen, onze Best Flex fleece-truien en een stel goede kaplaarzen. We werden bij de Bollaarshoeve hartelijk ontvangen door Theresa, die al voor warme koffie en thee had gezorgd.

Ook werden we hier verrast met een bezoek van Anja van het Centrum Vrijwilligers van Brielle en Voorne, die ons met een tas vol lekkers veel succes kwam wensen met onze klussen. Toen Leen, de ‘tuin-opzichter’ van de Bollaarshoeve er was gingen we onder zijn leiding vol goede moed aan de slag. Het onkruid werd gewied en de tuin is weer gezellig gemaakt met nieuwe plantjes en gezellige bloempotten. Er is zelfs aan een insectenhotel gedacht, voor het ecologisch evenwicht in de tuin om zo onder andere meer vlinders en lieveheersbeestjes naar de tuin te trekken.

De sfeer zat er meteen goed in en de vele handen maakten licht werk, dus binnen korte tijd zag de tuin er weer gezellig uit. Het duurde niet lang voordat de koolmeesjes door hadden dat er iets te snoepen in de tuin hing. Het is nu wachten op de lente-zon en dan kunnen ook de bewoners weer genieten in hun heerlijke tuin!

Na een stevige lunch reden we door naar Zuidland om ook bij Bernissesteyn de tuin op te knappen. De bewoners van Bernissesteyn in Zuidland zitten het liefst in de voortuin. De bus stopt hier voor de deur, de kinderen fietsen van huis naar school en andersom, er is altijd iets te zien. Daarom hebben we zaterdagmiddag met de medewerkers van Best Flex de voortuin weer lente-klaar gemaakt. Inmiddels hadden we de smaak natuurlijk te pakken, dus was het een fluitje van een cent om ook hier het onkruid te wieden en de plantjes een mooie plek te geven. Na afloop zorgde Ria hier voor koffie en thee en trakteerden wij de bewoners op een lekkere traktatie.

We hebben enorm genoten van deze dag en vooral van de blije gezichten van de bewoners! Gelukkig wordt het deze week weer lente en kunnen ze allemaal genieten van zonnige lentedagen in de tuin!

   

    

Deze mooie foto’s zijn gemaakt door Emma Groenenboom – E.G. Photography