Best Flex en… Sylvia en Sharon

Dat werken via Best Flex de leukste manier is van werken in de (thuis)zorg kunnen wij je wel vertellen, maar onze collega’s kunnen dat nog veel beter. Daarom lees je in de serie “Best Flex en…” wat onze collega’s het leukst vinden aan werken bij Best Flex. We stellen je graag voor aan Sylvia en Sharon, moeder en dochter die allebei bij ons werken

Best Flex en… Sylvia & Sharon
Sylvia en Sharon komen uit Hellevoetsluis en zijn moeder en dochter. Ze zijn allebei opgeleid in de zorg en zijn dit jaar bij Best Flex komen werken. In april kwam Sharon met een vriendin op gesprek en in juni had zij haar moeder overtuigd om ook naar Best Flex te komen. Sharon heeft een nieuw huis waar ze binnenkort met haar vriend gaat samenwonen.

Hoe zijn jullie bij Best Flex terecht gekomen?
Sharon: “Ik had het op mijn werk niet meer zo naar mijn zin. Maar ik heb niveau 2 en daarmee kun je niet overal aan de slag. Dus ik ging samen met een vriendin een beetje op internet rond zoeken en zo vonden we Best Flex. We mochten op gesprek komen en konden ons meteen inschrijven. Er waren genoeg diensten voor niveau 2 beschikbaar. We konden eigenlijk meteen ons werk opzeggen en starten bij Best Flex. Dat was spannend, daar dat hebben we toch meteen gedaan!”

Sylvia: “Ik wil altijd nog graag werken in de thuiszorg, maar ik wil niet vast zitten aan een rooster met verplichte nachtdiensten en avonddiensten… Ik zou het erg missen als ik niet meer zou werken. Ik heb toch mijn diploma’s. Ik wilde bijna solliciteren bij een ander uitzendbureau, maar toen zei mijn dochter “Mam! Waarom ga je niet met mij mee naar Best Flex?” Ik zag dat mijn dochter op haar telefoon haar diensten kon kiezen, ze was er zo druk mee bezig dat ik eigenlijk gewoon heel erg nieuwsgierig werd. Toen heb ik me ook ingeschreven.”

Hoeveel uur werken jullie gemiddeld via Best Flex?
Sharon: “dat is eigenlijk elke week weer anders. Soms werk ik 35 uur, soms 25, maar deze week werk ik eigenlijk maar 20 uur”. Er is nu steeds meer vraag naar medewerkers met niveau 2+ of 3. Daarom heb ik besloten om toch weer verder te leren. Ik ga nu eerst mijn certificaat voor de medicatiemodule (302) halen, dus dan heb ik niveau 2+. Daar zijn al meer diensten voor. Daarna wil ik misschien wel doorleren voor niveau 3, maar ik ga eerst verhuizen.”

Wat vinden jullie fijn aan je eigen rooster indelen?
Sharon: het is heel goed te combineren met het volcontinu rooster van mijn vriend. Als hij vrij is zorg ik dat ik ook vrij ben, dan kunnen we samen iets leuks doen.

Sylvia: ik zorg ook veel voor mijn moeder en ik wil ook de honden uitlaten. Ik kan nu precies mijn werktijden daarop aanpassen. Avonddiensten en nachtdiensten wil ik liever niet meer, maar omdat ik zelf mijn rooster bepaal kan ik precies werken wanneer het mij uitkomt.

Werken jullie bij veel dezelfde bedrijven of elke keer anders?
Sylvia: Ik werk op veel dezelfde routes. Daardoor vragen die bedrijven nu ook steeds naar mij. Ik heb een beetje mijn vaste routes, waar ik de mensen goed ken en de weg weet. Ik ga lekker op de fiets, het is echt mijn eigen rondje.

Sharon: in het begin vond ik het echt spannend als ik elke keer ergens nieuw binnen kwam. Dan was ik na mijn werk zo moe van alle indrukken! En soms past een bedrijf gewoon niet zo goed bij me, dan ga ik daar gewoon niet meer naar terug. Dat is zo fijn aan dit werk, je kiest zelf waar je wilt werken.

Werken jullie ook wel eens samen?
Sylvia: “Ja! We hebben één keer samengewerkt, dat ging hartstikke goed. Het is ook wel leuk, want dan kan ik haar een beetje aanwijzingen geven. Maar daarna hebben we dat eigenlijk niet meer gedaan! We werken toch steeds op andere soort diensten.”

We hebben één keer samengewerkt, dat ging hartstikke goed. Het is ook wel leuk, want dan kan ik haar een beetje aanwijzingen geven.

Wat vinden jullie leuk aan Best Flex als werkgever?
Sylvia: “Dat ze je persoonlijk kennen”.
Sharon: “Inderdaad, je bent geen nummer. En toen ik zei dat ik ga verhuizen kreeg ik een handgeschreven kaartje per post, dat vond ik heel leuk!”

Waarom zouden jullie werken via Best Flex aan andere kandidaten aanbevelen?
Voor alle vrijheid die je hebt! Geen vaste collega’s, geen verplicht teambesprekingen. Je bent eigen baas. Het is fijn dat je je eigen tijd kan indelen, je eigen uren bepaalt.

Sylvia: “en het voordeel is dat je overal een beetje van kan proeven. Je kunt verschillende bedrijven uitproberen om te zien of het werk bij je past. Daar leer je ook veel van”.

Er verandert zo veel in de zorg… welke wens willen jullie meegeven voor de (thuis)zorg in 2028?
Sharon: “dat er dan meer liefdevol personeel in de (thuis)zorg is, dat er meer aandacht is voor de mensen die zorg nodig hebben.”

Sylvia: “meer rust en dat iedereen tevreden is. Veel mensen klagen over van alles en nog wat, mensen hebben stress, krijgen weinig salaris en zijn dan ontevreden. Ik hoop dat dit de komende 10 jaar gaat verbeteren, zodat meer mensen tevreden zijn.”

 

Je kunt via Best Flex overal een beetje van proeven. Je kunt verschillende bedrijven uitproberen om te zien of het werk bij je past. Daar leer je ook veel van”.

De interviews