Best Flex en… William

Dat werken via Best Flex de leukste manier is van werken in de (thuis)zorg kunnen wij je wel vertellen, maar onze collega’s kunnen dat nog veel beter. Daarom lees je in de serie “Best Flex en…” wat onze collega’s het leukst vinden aan werken bij Best Flex. We stellen je graag voor aan William: 

Best Flex en… William
William is geboren op Cuba, maar woont al sinds 1993 in Nederland. Hij komt uit een echte zorgfamilie, zijn moeder, nicht en tante hebben ook altijd in de zorg gewerkt. William wilde van kinds af aan al graag dokter worden. Zo is hij ook de zorg in gegaan. Hij spreekt niet alleen Nederlands, maar ook Spaans, Portugees, Engels en Frans. William werkt sinds juli bij Best Flex en we zijn altijd blij als deze vrolijke verpleger bij ons op kantoor langskomt.

Kon je in Nederland makkelijk in de zorg instromen?
Nee dat gaat niet zo makkelijk. Mijn diploma werd wel erkend, maar ik moest bijleren. Ik heb toen één jaar bij Erasmus geleerd om mijn diploma te laten waarderen. Daarna ben ik door gaan leren en heb ik mijn propedeuse HBO-V gehaald. Toen vond ik het voldoende, zorg gaat toch over mensen. Ik wilde weer meer met mensen in contact zijn, het werk doen en ik wilde ook vergelijken hoe het werk in Europa is. Toen ben ik gaan reizen. Ik heb 15 jaar in Frankrijk gewerkt en in Spanje heb ik mijn master in SEH gehaald. Ik heb ook in Duitsland gewerkt met mensen met een handicap.

Waar hoorde je voor het eerst van Best Flex?
Mijn partner zei al dat er hier in de omgeving werk genoeg was in de zorg. Eerst heb ik bij verschillende ziekenhuizen gesolliciteerd, omdat ik dat het leukst vind. Tijdens één van die gesprekken vertelde iemand me over Best Flex. Ik was toch nieuwsgierig en ondanks dat ik een baan aangeboden had gekregen bij een andere zorginstelling, ben ik tóch in gesprek gegaan bij Best Flex. Daar was ik zo enthousiast over de mogelijkheden, dat ik toch die andere baan heb afgezegd.

Wat vind jij fijn aan je eigen rooster indelen?
Ik houd ervan om mijn eigen tijd te bepalen en ik vind het leuk om elke keer andere bedrijven uit te proberen. Ik blijf altijd nieuwsgierig en via Best Flex kan ik elke keer iets nieuws proberen. Je blijft wel professioneel als je via een bureau als Best Flex werkt, terwijl je ook je vrijheid houdt. De vrijheid om eerst je persoonlijke planning te maken en je werk daar op aan te passen. Ik lees ontzettend veel en we gaan graag naar mooie films, dus ik ben blij dat ik werk en mijn hobby’s goed kan combineren.

Wat ik ook fijn vind, is dat we 24 uur per dag zelf kunnen inloggen en bij kunnen houden hoeveel we werken en wat we verdienen. Dat is een stimulans, als je bijvoorbeeld voor iets wilt sparen, zoals een scooter.. Je kunt het makkelijk zelf in de gaten houden en zorgen dat je voldoende diensten hebt.

Hoeveel uur werk je gemiddeld via Best Flex?
Meestal werk ik zo’n 40 uur per week. Ik bespreek mijn rooster altijd met mijn partner, zodat we ook tijd samen hebben. Dat plannen we vaak eerst en dan pas ik mijn rooster daar op aan.

Werk je veel dezelfde diensten?
Ik werk veel avonddiensten en nachtdiensten, dan heb ik veel energie. In de ochtend ben ik nog niet op mijn best, dan vind ik het fijner om rustig een boek te lezen met een kopje koffie.

Ik werk veel diensten in de ouderenzorg. De ouderenzorg is heel apart. Je moet echt goed opletten om te zien of de mensen veranderen. Ze kunnen dat niet altijd zelf aangeven, omdat ze soms dementeren. Je moet daar echt oog voor hebben. Je kunt bepaalde symptomen herkennen door hun gedrag. Daar heb je echt kennis en ervaring voor nodig.

Later zou ik wel meer in ziekenhuizen willen werken. Ik wil ook graag andere diensten ontdekken. Als er binnenkort diensten beschikbaar komen in een ziekenhuis, lijkt me dat heel leuk werk. 

Wat vind je fijn aan Best Flex als werkgever?
Allereerst de flexibiliteit. Maar ook de communicatie: die is heel familiaal en open. De mensen zijn aardig. Als ik het met eerdere banen vergelijk, dan is er bij Best Flex meer warmte en veel meer aandacht voor jou als persoon. Dat heb ik vanaf het allereerste moment gevoeld. Je kunt altijd bellen, dat vind ik heel fijn. Beter kan het voor mij niet!

Toch kan ik me ook wel voorstellen dat dit werk niet voor iedereen geschikt is. Bij elk bedrijf waar je nieuw binnenkomt moet je het bedrijf en de mensen leren kennen en niet iedereen staat altijd open voor nieuwe medewerkers. “Oh jij bent een flexer he?” Dan denk ik: “nou, ik ben in de eerste plaats verpleegkundige”. Je moet wel stevig in je schoenen staan.

Voor mij maakt dat niet zoveel uit, het is een leerproces. Ik vind dat wel leuk, het is een uitdaging. Hoe kan ik dat het best aanpakken en hoe kan ik binnenkomen in zo’n team en voor hen van betekenis zijn? De mensen die de zorg nodig hebben zijn uiteindelijk het meest belangrijk.

De mensen die de zorg nodig hebben zijn uiteindelijk het meest belangrijk.


Waarom zou jij werken via Best Flex aan andere kandidaten aanbevelen?
Twee redenen: het geeft je zekerheid dat je aan het werk komt en de omgeving is heel fijn, de mensen zijn heel aardig.

Er verandert zo veel in de zorg… welke wens wil jij meegeven voor de (thuis)zorg in 2028?
Ik hoop dat we in 2028 meer tijd kunnen besteden aan de mensen. Modernisering is prachtig, maar je merkt gelijk dat je daardoor veel tijd kwijt bent aan administratie. Daarom hoop ik dat je meer bij de mensen kunt zijn en nog meer kunt samenwerken met collega’s. Samenwerken met collega’s maakt het werk mooier. Het wordt niet makkelijker, maar het is fijn dat je het samen kunt doen en dat je elkaar kunt steunen. De kern van de zorg zijn de mensen, de collega’s en de cliënten. Samen kun je zo veel meer.

 

De kern van de zorg zijn de mensen, de collega’s en de cliënten. Samen kun je zo veel meer!

De interviews